Мебели за промишлени сгради

08.06.2016

Наскоро завършихме един проект за обзавеждане на индустриална сграда. Дизайна е дело на  партньорите ни във Великобритания , а мебелите са наше производство.

Кухня с гръб от цветно стъкло

Кухня с гръб от цветно стъкло

Снимките по-долу, отразяват съвместната ни работа. Материалите ,които сме използвали са ламинирани ПДЧ плоскости ( за корпусите ) и МДФ боя гланц ( за вратите и декорите ).

 Работните плотове на кухните , бара и

Бар с плот от кориан

Бар с плот от кориан

 рецепциите са от кориан (corian ). Плота на кухните е фрезован за направа на отцедник за мивките ,които са монтирани под него.

Рецепция от кориан и скрито осветление

Рецепция от кориан и скрито осветление

Рецепция и шкаф от МДФ разделящ двете посетителски зони.

Рецепция и шкаф от МДФ разделящ двете посетителски зони.

Малка кухня с осветление под горния ред.
Малка кухня с осветление под горния ред.

 Самите кухни са с вградени уреди и скосени дръжки, а гърба им е от цветно стъкло. Под рецепциите и шкафа преграждащ отделните зони за почивка е монтирано скрито LED осветление.

Основна кухня ( част I)

Основна кухня ( част I)

 

Основна кухня ( част II )

Основна кухня ( част II )

Интересно е решението за оформление на мястото за почивка , в средата на което е поставен извит диван с висока облегалка.

Извит видан с висока облегалка

Извит видан с висока облегалка

Самият диван е на колелца ,които позволяват при нужда да се мести и разделя на отделни модули. 

 Около подпорните колони в горната и долната им част са монтирани кръгли елементи , с плотове от МДФ .

Колона със скрито осветление
Колона със скрито осветление

DSC00410

Класическа кухня в бяло

03.06.2014

          В нашия модерен свят, често пъти имаме нужда от нещо непреходно, което да ни създава спокойствие и уют. Модерните мебели ,с техните ярки акценти , са много интересни и впечатляващи , но само докато са актуални. IMG_1496За съжаление модата често се мени и изведнъж се оказва ,че това ,което до вчера ни се е струвало много красиво ,днес ни изглежда  демоде. При класическите мебели този проблем не съществува. Те винаги са актуални и винаги ни е приятно когато ги гледаме.    Кухнята , която наскоро направихме ,е с онзи непреходен дизайн, който макар и със съвременни елементи, винаги ще бъде актуален. Корпуса на кухнята е изработен от ламинирани ПДЧ плоскости , а вратите са таблени от фурнирован МДФ. IMG_1476Естествения фурнир е боядисан в меките тонове на шампанското. Вратичките на горния ред са със стъкла ,в цвят бронзе. В ляво на кухнята ( под прозореца ) има малък плот за бар , който се подпира на крак изработен също от фурнирован МДФ. Фурната е вградена в колона ,а аспиратора е декоративен. Макар и с модерен дизайн, аспиратора се вписва отлично в кухнята ,като я прави по-удобна за ползване. Отгоре на кухнята има корниз от масивен дъб ,а под горния ред има сенник също от масивен дъб.  IMG_1494Кухнята е с термоплот и термогръб в един и същ декор.  Дръжките на кухнята също са с класически дизайн. Срещу печката и фурната е разположена другата част на кухнята ,където е мивката. До нея на горния ред има етажерка с оградки също изработени от масив. Долния ред на кухнята завършва с механизъм за бутилки ,който е за вграждане в шкаф с чело под 45 градуса. Дизайна на кухнята е с много на брой чекмеджета , което я прави изключително функционална и удобна за ползване.  IMG_1497Върху стъклата на горния ред има поставени шпросни , които заедно с останалите декоративни елементи допринасят за засилването на класическата в дизайна.  Вратичките на горния шкаф над мивката се отварят с повдигащ механизъм за две врати ,като долната врата е с таблена вратичка , с мрежа от масивен бук.  Тази голяма кухня ,с така фукнционално разположени уреди създава възможност за лесна и приятна работа , като в същото време притежава всички характеристики да радва дълго собствениците си.

Новаторство и креативност в един софийски апартамент

11.02.2014

Наскоро имахме удоволствието да работим по един проект на студио “ Борисов и Борисов Архитекти “ за обзавеждането на един апартамент в гр. София.

Антрето на апартамента е отделено от дневната със стъклени стени. До гардероба в антрето има врата ,която води към дрешник . В антрето има и шкаф с чекмедже , който е тапициран отгоре и може да се използва като пейка. DSC_0736

По цялата стена срещу дивана в дневната е разположена холната композиция. Тя се състои от две части. Долен модул , изработен от МДФ боя мат, състоящ се от шкафове и чекмеджета, и горен модул от МДФ фурнир , върху който е разположен телевизора .DSC_0740

Кухнята е с островен бар. Барът е с лице ,което е тапицирано с дамаска , а плота на бара е от камък на две нива. От дясната му страна има етажерка за бутилки. DSC_0822Самата кухня е изградена от колонни шкафове ,в които са вградени хладилника, фурната ,микровълновата печка и две колони с кошници. От лявата страна вратите на горния ред се повдигат с механизъм на BLUM и отдолу се отваря допълнителен работен плот.DSC_0751 Лявата и дясната страна на кухнята са разделени с врата ,която води към коридор свързващ кухнята със съседното помещение. DSC_0750

Спалнята на апартамента е направена от МДФ фурнир с тапицирана табла. Срещу спалнята върху подиум са поставени тапицирани възглавници , до които има работно бюро. От лявата страна има тоалетка с чекмеджета. DSC_0802DSC_0805

В детската стая има гардеробче под ъгъл и много скринчета с разноцветни чела на чекмеджета. Дръжките са фрезовани във вратичките.

За наша радост в резултат на положените усилия, съвместно с архитектурното студио, успяхме да обзаведем изключително функционално  и удобно това жилище . DSC_0817

Кухня с извити врати

21.02.2013

Всички ние си мечтаем да имаме кухня ,която е различна от скучните и еднообразни правоъгълни мебели ,които ни заобикалят. Може би много от нас се чудят защо не се правят по-често кухни с заоблени форми. Безпорно меките и елегантни извивки ,правят дизайна на мебелите неповторим. Все пак трябва да имаме предвид две обстоятества ,които обуславят по-рядкото конструиране на мебели с подобни форми. От една страна за такава кухня ,вие се нуждаете от по-голяма площ на помещението. Безпорно извивките в кухнята водят до загуба на функционалност .  Няма как да вградите миялна машина в заоблен шкаф, същото важи за хладилника или фурната.  12012013715От друга страна , кухните с извити врати изискват използване на материали с по-висока цена ,а и самата технология на производството им предполага по – висока себестойност.  Ако все пак сте решили ,че по-големите разходи са оправдани ,е важно да се замислите и за плота на кухнята. Желателно е , когато правите такава кухня да се спрете на работен плот от камък. Само в този случай ,ще можете да акцентирате върху заоблената линия на кухнята. Възможно е ,когато търсим по-евтино решение , извивките в кухнята да бъдат само в бара към кухнята . По този начин си осигурявате не само заоблени ръбове, покрай които да минавате ,но в този случай изполването на технически камък може да се ограничи само до барплота. Предложената по-горе снимка е точно за такъв пример. До извития бар плот е предложен и трапезарен шкаф с извита врата и над нея извито стъкло.

Мебели за малкия апартамент

21.12.2012

dnewna11       В настоящата публикация имам удоволствието да представя един проект за малкия апартамент на Ф“ Креарт“. За наше щастие ,те ни повериха изпълнението му и резултата от нашата съвместна работа може да видите в снимките. 

       Често пъти ,крайния потребител не си дава сметка , колко е трудно да се направи едно малко жилище, от една страна да е фукционално ,а от друга да е красиво . Именно това е хубавия проект , когато имаме съчетаване на елегантност с практичност. Различното в настоящата кухня е,че нейната дясна колона я разделя  от антрето. По този начин имаме две напълно обособени зони. Голямо антре с гардероб , закачалка за дрехи и шкафове за обувки , и в същото време голяма „ П “ образна кухня, с много на брой шкафове и напълно вградени уреди.dnewna004 Допълнителен блясък на кухнята се придава и от LED осветлението, изработено също от Ф“ Креарт“. Чрез него се подчертават правите и изчистени форми на мебелите и в същото време се осигурява достатъчно светлина за работа при готвене.

       Мебелите се изработени изцяло от ламинирани ПДЧ плоскости, което прави практично изпълнението на този интересен проект. Ламинираното ПДЧ с неговите красиви декори и здрави повърхности ,прави изключително функционално използването на мебелите , като им осигурява защита срещу надраскване и висока износоустойчивост.  От така реализирания проект може да се очаква ,че ще изглежда по същия начин и ще радва собствениците си много години. IMAG0645В процеса на изработка на мебелите ще забележите ,че са извършени някои промени с цел подобряване на фукционалността им. Към антрето е добавена закачалка и са увеличени броя на шкафовете за обувки.  Самата кухня е с напълно вградени уреди и това и позволява да се съчетава напълно с останалите мебели от дневната. IMAG0643Допълнителен акцент е постигнат с изработването на цокъл в цвят различен от основните цветове на мебелите , като по този начин се разделят мебелите от подовата настилка. Цветното стъкло ,което е между долния и горния ред на кухнята, е другото допълнение ,което внася нотка на елегантност на мебелите като запазва тяхната изчистена линия. Доколко сме се справили с замисъла на дизайнерите , може сами да прецените . Аз лично се надявам ,че реализацията по нищо не отстъпва на идеята , дори нещо повече. Въпреки че, снимките са любителски и апартаментът  все още не е довършен, може да се види ,че нашите колеги са се постарали изключително много. IMAG0648

Класическите мебели в нашия дом

22.10.2012

DSC01650Когато обзавеждаме дома си , често пъти сме изправени през въпроса за стила ,в който ще изберем мебелите си. От едната страна стои блясъка на модерното обзавеждане , от друга топлината и уюта на класиката. Наистина живеем в 21 – ви век , но има неувяхващи традиции в мебелите ,които правят обзавеждането да изглежда винаги актуално. Обръщайки се към класическите линии е сигурно ,че във вашия дом  ще е топло и приятно, и вие ще можете да се чувствате свежи и отпочинали . DSC01656Не е необходимо да претрупвате обзавеждането с прекалено много декоративни елементи. Понякога само един детайл към мебелите, могат да ги направят да изглеждат оригинални и неповторими. Много са важни и цветовете ,които ще изберете за мебелите. Дали ще бъдат светли или тъмни ,зависи от вашите лични предпочитания .  Най- добре е, когато се подчертае естествената структура на дървото ( или фурнира), от който са направени.  Дървото винаги внася в дома онази атмосфера ,която ни кара да се чувстваме уютно в къщи. IMGP4961Малките детайли ,които допълват обзавеждането  ,правят мебелите в нашия дом да са различни от всички останали мебели ,които ни заливат от рекламните брошури. Тези именно детайли придават на дома ни усещането за класика и комфорт.  Не бива също така да забравяме ,че всички модерни цветове и материали за този сезонDSC01652 ,догодина вече могат да изглеждат демоде, докато ако сме заложили на класическите мебели ,нашето обзавеждане винаги ще бъде актуално.

Мебели в детска стая с легла на два етажа

04.10.2012

IMAG0521Много често, за да освободим повече място за игра в стаята, сме принудени да прибегнем до решението за поставяне на легла на два етажа. За щастие ,повечето деца са изключително ентусиазирани от възможността да спят на горното легло и да гледат от високо  на света около тях .  Изработвайки един цялостен проект за мебели в детската стая е възможно, пространството да бъде така оформено ,че не само да се освободи повече място за игри ,но и да се направят достатъчно много гардероби , малки библиотеки за прибиране на играчките , бюра и различни етажерки за книги.  Стълбите ,които отвеждат до горното легло са отлична възможност за съхранение на играчки, освен това посредством тях се удовлетворява нуждата на децата да се катерят .DSCN4012 Въпросните стълби определено са за предпочитане, пред използването на секцията в хола за катерене. Те могат да се направят както с падащи вратички , така и с чекмеджета.  Под горното легло освен долното, може да се сложи и малко гардеробче, секция или бюро. За предпазна преграда на горното легло , може да се използва плоскост от МДФ , изрязана в различни форми и боядисана . Също така, много са популярни и прегради направени от метал и прахово боядисани . Стаята на децата ще стане още по-цветна ако се сложат различни апликации във вид на кръгчета ,цветя или други . IMG_6271В момента на пазара има също така изключително голямо разнообразие и на детски дръжки . Слончета ,крокодилчета, цветя и пеперудки провокират богатото детско въображение с различни цветове и форми. Като цяло, много родители се притесняват от това да разположат леглата в детската стая на два етажа. За разлика от тях децата са изключително щастливи от тази възможност. При добре изработени мебели , като се има предвид и високото качество на материалите ,които се предлагат вече и на нашия пазар , мисля ,че няма никакви основания за притеснение.DSC00078 Нещо повече, дома на вашето дете ще стане любимо място за посещения на неговите приятели . Игрите и забавите няма да имат край. Спомнете си ,дали и самите вие не сте мечтали да спите на горното легло.  Заслужава си ,може би да помислите за подобна детска стая.

Кухня под звездите

24.09.2012

1 017-02Какво да направим след като се сдобием с дългоочакваното жилище и то се окаже на последния етаж на някоя сграда, точно под звездите? Сега  е момента да изпълним артистизма на жилището си със съдържание. Чрез умело проектиране на мебелите е възможно недостатъците на апаратамента ни да се превърнат в ефекти. По всичко личи ,че мебелите тип конфекция не са подходящи за нашия случай , пък и на кого му е потрябвала кухня , която я произведена в стотици бройки. Ние не искаме някой наш гост непринудено да възкликне ,как вече е виждал някъде такава кухня  . Ние се нуждаем от мебели ,които се скроени според нашите нужди и отговарят на нашия стил, а не искаме обзавеждане , към което ние трябва да се нагаждаме. Несъмнено никак не е лесно да се намери перфектното решение за нас от първия път. Често процеса на проектиране е дълъг и досаден. Струва ни се ,че може да се намери , както по-добро ,така и по-евтино решение. Истината е , че това за съжаление не е възможно. Трябва да се търси правилния баланс DSC00650-01между цена и качество. Ние очакваме кухнята ,която купуваме да ни служи поне 5-10 години. Едва ли е възможно това да се случи, ако не държим на качеството на материалите . Не бива да забравяме също така ,че  уникалните мебели са трудни и за конструиране и за производство. Можем да бъдем сигурни ,че за съжаление освен със скосени тавани сме се сдобили и с криви стени. Така процеса на монтаж и производство на мебелите ни се превръща в истинско предизвикателство и изпитание на търпението ни. Доверявайки се на дизайнера и производителя на мебелите имаме всички шансове накрая да получим впечатляващ краен продукт. HPIM1360-01Наистина е много трудно да си представим , как точно ще изглеждат нещата ,когато ги гледаме на лист хартия. Затова ,за да сме сигурни в крайния резултат , можем да се възползваме и от възможността да ни се изработят проекти ,като снимки ,на които реално ще видим нещата . За съжаление тези визуализации се скъпи и освен за общ поглед върху проекта нямат никаква друга практическа стойност. Ако и вие сте собственици на жилище ,което изглежда трудно за обзавеждане, ние ще се радваме да ви помогнем да го направите уютно и практично .IMGP3257-01

Защо да закупим мебели по поръчка – предимства и недостатъци.

05.12.2011

DSC00671Закупуването на готови мебели има две основни предимства. На първо място това е по-ниската цена ,което в настоящата ситуация въобще не е за пренебрегване и  второто по-важно предимство е ,че вие виждате даденото изделие, и сте напълно наясно дали и доколко Ви е полезно. 

Когато правите мебели по поръчка ,Вие трябва да отделите повече време и средства ,което разбира се е недостатък, но всички знаем старата максима ,че не сме толкова богати ,че да купуваме евтино.  Много от Вас може би не си задават въпроса ,какво повече получават когато поръчват мебели по индивидуален проект. От една страна това е възможността да получите различни варианти на обзавеждане за Вашето помещение. Консултацията със специалист, ще Ви даде възможност да видите нещата от различен ъгъл и да Ви се подскажат решения ,за които до момента не сте подозирали.  От друга страна индивидуалния подход Ви гарантира , по-добро качество, както относно функционалността на избраните мебели ,така и на изпълнението им . DSC00673Във всеки един момент от проектирането, изработката ,доставката и монтажа ,Вие имате пълен контрол върху качеството на избраното от Вас обзавеждане, както и възможността при нужда ( в гаранционния и след гаранционния период ) да се обърнете директно към фирмата производител ,за ремонт на изделието. Вие вече не сте един от хилядите анонимни потребители на стока произведена незнайно къде и как.  Вие притежавате изделие , което е проектирано конкретно за Вас и отговаря най-пълно на Вашите нужди и възможности.  Относно цената ,която трябва да заплатите за произведените по индивидуален проект мебели ,в повечето случаи  може да се окаже ,че тя е близка до тези ,които са серийно производство ,а предложените мебели са с несравнимо по-добро качество. Всъщност най-добре е ,да дойдете на място и да се уверите сами.

Коледно намаление 7% на мебели поръчани до 31.01.2012 г.

05.12.2011

Фирма “ ЕВРОСТИЛ БЕКО “ отново предлага Коледни намаления. Тази година те са по-големи от миналата ,защото отчитат кризата ,в която се намира в момента икономиката ни. Към посоченото по-горе намаление се добавя допълнително намаление от 5% , за поръчка на мебели на стойност над 5000 лв . За уредите и аксесоарите ,които закупувате от нас предлагаме намаление от 3% до 5% в зависимост от техния брой. Освен това ,уредите които бихте закупили от нас се доставят и монтират безплатно. Мебелите , произведени от фирма „ЕВРОСТИЛ БЕКО “ са с две годишна гаранция . Някои от фирмите за доставка на уреди ,с които работим предлагат удължена 5 годишна гаранция ,ако всички уреди са закупени от тях.